Blog/vlogs/nieuws

Het voorjaar komt eraan.....

Hallo allemaal!

Ik hoop dat alles goed met jullie gaat, dat jullie gezond zijn en van het heerlijke weer hebben kunnen

 genieten, Even had ik het idee dat het voorjaar eraan kwam, heerlijk om er dan met de camera erop uit te gaan en wat te fotograferen in mijn stad Alkmaar, ik heb hierbij wat foto's geplaatst van het laatste fotodagje. 

M'n nieuwe 'online CD' staat intussen op Spotify, en zal binnenkort ook verschijnen op I-Tunes en alle andere grote download portals. Ondertussen krijg ik al fijne reacties binnen. Deze CD staat geheel in het teken van de 'Crooners', de heerlijke muziek die je had in de jaren 50 en 60, meestal in een big band stijl, de crooner stijl wordt omschreven als ontspannen en intiem, zo zie ik dat eigenlijk ook wel. Ik heb in ieder geval veel plezier beleefd aan het opnemen en het produceren. Op dit moment ben ik weer druk aan het oefenen voor nieuw materiaal. het is uiteindelijk de bedoeling dat er t.z.t. weer een nieuwe USB stick op de markt komt met uiteraard nieuw materiaal. De huidige USB stick, met 117 nummers, gaat nog steeds erg goed, en ik ben blij met alle positieve reacties. 

Er is toch wel iets wat je leert in deze tijd, namelijk creatief zijn. het optreden is helaas tijdelijk niet meer mogelijk, dus ga je naar andere mogelijkheden zoeken, dus ben ik ook weer aan het lesgeven, iets waar ik over heb verteld in m'n vorige blog. het is zo leuk om je kennis over te dragen aan de leerlingen, iets wat me erg blij maakt, ondanks het gemis van optreden. Ik krijg regelmatig telefoontjes en mailtjes uit andere landen, veel vanuit Engeland. Mensen vertellen mij dat ze het missen om erop uit te gaan, ze missen de muziek, de concerten, en ze vinden het fijn om er even met mij over te babbelen. 

Tja, lieve mensen, we leven in een vreemde tijd, we missen allemaal het optreden, het samenzijn, de gezelligheid. Maar gelukkig is er nog steeds de muziek, die zal nooit verloren gaan.

Heb het goed, hou het goed

Dirk

Licht aan het eind van de tunnel?

Beste Volgers:

Ik hoop oprecht dat het jullie allemaal goed gaat. Dat je nog steeds kunt genieten van wat we wel hebben en mogen, dat je nog steeds kunt genieten van muziek, de natuur en de kleine dingen die het leven wat aangenamer maken.

Ik ben de laatste tijd weer vaker op pad met m'n camera, heerlijk de natuur in, vooral op een koude zondagmiddag. Ik ben gek op fotografie, iets wat veel fans weten. Ook met de muziek ben ik uiteraard druk bezig. Elke dag ben ik aan het studeren, opnames maken voor CD's die dan weer online te beluisteren zijn op de grote portals, zoals: Spotify, I-Tunes, deezer, etc...

M'n nieuwste online CD is 'In A Latin Mood Vol 2' 10 heerlijke Latijns Amerikaanse songs. Al met al heb ik ongeveer 2.500 luisteraars per maand, dat gaat dus goed. Ook de videos op YouTube worden leuk bekeken, en ik krijg vaak leuke reactie's en ook vragen over muziek in het algemeen. M'n YouTube kanaal groeit, er komen elke dag wel weer nieuwe abonnees bij, dus mocht je nog geen abonnee zijn......Klik hier om rechtstreeks naar m'n YouTube kanaal te gaan.

Een paar weken terug heeft een goede vriend van mij een fotoserie van me gemaakt. Hij heeft een prachtige fotostudio, en we hebben een heerlijke avond gehad. Hieronder zie je het resultaat, een paar foto's van de velen die er gemaakt zijn.

En wat schetste mijn verbazing? Ik werd gebeld voor een Valentijnsoptreden! Een heus optreden! En dat in deze tijd. 2x 45 minuten voor een organisatie in het plaatsje Heiloo, vlak bij Alkmaar. Helemaal Coronaproof zal ik daar een High Tea optreden verzorgen. Ik kijk er enorm naar uit, want het is alweer zo lang geleden dat ik op de bühne heb gestaan. Ook heb ik een concert boeking op zak voor een groot concert in Zwitserland. Dat alles moet plaatsvinden in juni. 

Het lesgeven gaat ook prima, op gepaste afstand geef ik mijn kennis weer door aan de leerlingen. Het zijn gezellige, leerzame uurtjes waar het plezier in de muziek voorop staat. Interesse in orgel- of keyboard les? Klik HIER voor meer info.

Al deze kleine hoogtepunten zorgen ervoor dat ik toch weer wat licht aan het eind van de tunnel begin te zien.

Blijf gezond, en heb het goed. Groet van Dirk

.

DirkJan geeft muziekles

Beste muziekvrienden!

Veel mensen zitten thuis en hebben besloten om hun oude hobby weer op te pakken: muziek maken. En zeg nou zelf....wat is er leuker dan dat? Muziek maken is geweldig! Het geeft een heerlijk gevoel om creatief bezig te zijn en je dagelijkse beslommeringen achter je te laten.

Optreden is voor mij uitgesloten op dit moment, dus heb ik besloten om weer keyboardlessen te gaan geven! In een ontspannen en gezellige sfeer wil ik de beginnende en ietwat gevorderde speler de kneepjes van het vak bijbrengen. Of het nu gaat om het leren van akkoorden en het notenschrift, het uitzoeken van een passend repertoire of het geven van advies....het komt allemaal aan bod.

Voor het geven van lessen kom ik graag bij u thuis (omgeving Alkmaar, Noord Holland) Zo speelt u in uw eigen vertrouwde omgeving en op uw eigen instrument.

Voor meer informatie klik hier

CD's, optredens, reizen............

Hallo Allemaal !

Het voorjaar is weer begonnen, en ik heb er ondertussen alweer een paar duizend kilometer opzitten. Heerlijke optredens in Engeland, Nederland en Duitsland. Sinds een half jaar is m'n sound enorm vooruit gegaan, dankzij m'n nieuwe soundsysyeem en nieuwe mixer. Technologie staat niet stil, en in plaats van een zware mixer meeslepen heb ik nu een mixer op m'n I-Pad, ik kan dus m'n geluid regelen door 1 knop op m'n I-Pad, en dat scheelt een hoop gesleep en ruimte in de auto.

De optredens gingen weer geweldig, heerlijk publiek, veilige kilometers en een zalige sound. Ik ben nu even een paar weekjes thuis, even de batterij aan het opladen zeg maar. Ook ben ik weer bezig met nieuw repertoire. Eind Juni vertrek ik richting Beieren voor een paar concerten, direct door naar Zwitserland voor een concert. 

M'n nieuwe album is werkelijk geweldig ontvangen en krijgt ook mooie recenties in diverse internationale muziekbladen, iets waar ik erg trots op ben natuurlijk, het is de beloning voor hard werken. Heel voorzichtig denken we nu al na over een nieuw album, maar dat zal voorlopig nog wel even duren. Eerst laten we deze nieuwe baby zwemmen.

De vakantie komt ook alsmaar dichterbij. In Augustus vertrekken m'n moeder en ik richting de Noordkaap. We zijn daar nog nooit geweest en we verheugen ons er enorm op. We zijn echte fans van Scandinavie, met name Noorwegen. Hebben jullie al vakantieplannen?

De eerste warme, tropische dag in Nederland is een feit. Buiten is het nu 29 graden. Na het schrijven van dit blogje ga ik heerlijk aan de waterkant zitten en genieten van de vele bootjes die voorbij varen, dat is het enorme voordeel van het wonen aan een gracht, heerlijk verkoelend.

Ik wens jullie allemaal een fijne tijd, geniet van alles, maar vooral van elkaar.

Dirk xxx

 

 

 

DirkJan Ranzijn | Leer keyboard spelen met DirkJan


Hallo, beste muziekvrienden,

 Zelf muziek maken, wat is er leuker dan dat? Muziek maken is geweldig!

Het geeft een heerlijk gevoel om creatief bezig te zijn en even je dagelijkse beslommeringen achter je te laten.

 Je wilt graag keyboard leren spelen? Of zit je thuis en heb je besloten je oude hobby weer op te pakken?

Heb je vroeger ooit keyboard les gehad en heb je spijt dat je gestopt bent?

Kortom, je hebt hulp nodig !

 Eind jaren ’80 heb ik veel orgel- en keyboard lessen gegeven.

Ik deed dat met veel plezier, het is een fijn gevoel om jouw kennis te kunnen doorgeven.

Ik gaf voornamelijk mensen les die pas begonnen, of die al een klein beetje op weg waren.

Van jong tot oud. M’n oudste leerling was 87 jaar oud.


Mijn solo carrière nam de overhand, en ik werd gedwongen te stoppen met lesgeven.

De drukte van optredens en concerten in binnen- en buitenland was niet meer te combineren met les geven, wat ik erg jammer vond.


De Corona crisis heeft mijn leven als reizend artiest danig op z’n kop gezet. Mijn collega’s en ik zitten al bijna een jaar thuis zonder optredens.

Op een gegeven moment werd ik gebeld door een oud leerlinge van me, ze vroeg of ik weer les gaf, waarop ik spontaan ja zei.

Ik ben dus weer begonnen met keyboard les en dit wil ik graag uitbouwen.


 Ik kom bij je thuis, zodat je les krijgt in je vertrouwde omgeving, en op je eigen instrument.

Het lesgeven duurt ongeveer 45 minuten tot een uur.

We behandelen het notenschrift, akkoorden, het maken van registraties, het uitzoeken van repertoire, etc..

In een ontspannen en gezellige sfeer wil ik de beginnende en ietwat gevorderde speler de kneepjes van muziek maken bijbrengen.

 

Lijkt het je wat om les te krijgen van een professioneel artiest? Woon je in Noord Holland?

Stuur me dan even een berichtje via het contact formulier en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Blog: Vlog in Dutch - DirkJan Ranzijn

Van vakantie naar spannende tijden.....

Hallo allemaal !

Ik weet het, het is alweer een behoorlijke tijd geleden sinds m'n laatste blog. Er is veel gebeurd, van fijne momenten, leuke optredens, opname nieuwe CD naar minder leuke momenten. 

Mam en ik zijn afgelopen December een paar dagen in Wenen geweest, het was prachtig. Hoogtepunt van de reis was het concert in het beroemde Hofburg Theater. Prachtig groot orkest met top solisten, we hebben genoten en uiteraard kreeg ik ter plekke weer inspiratie om een grote Weense medley in te studeren. 

In Maart ging het weer richting Engeland. M'n eerste tournee van 2019 zit er alweer op. Het ging lekker, mede door het nieuwe repertoire. Het is altijd spannend wanneer je voor de eerste keer je nieuwe nummers ten gehore brengt. Het is altijd afwachten hoe het publiek reageert. Nieuw in het programma is dus die Weense medley, maar ook nieuwe Latijs-Amerikaanse songs, een nieuwe reggae, nieuwe Musicalsongs, enz...... Naast Engeland heb ik ook een concert mogen verzorgen in Heiloo, Nederland. Wat een super gezellige middag was dat. Wat is het toch fijn om ook heel af en toe eens in je eigen land te spelen. Ook ben ik net terug uit Duitsland. Daar heb ik voor de eerste keer een workshop gegeven. Iets wat ik dus nog nooit heb gedaan. Leuk om hobbytoetsenisten de kneepjes van het vak bij te brengen. Hoe maak ik een mooie registratie? Hoe speel ik mooie overgangen? Hoe leg ik gevoel in m'n muziek? Dit waren over het algemeen de vragen die ik kreeg. Na de workshop speelde ik s' avonds nog een concert.

Tja, en dan is het zo langzaamaan tijd geworden voor een nieuw album. We hebben er een half jaar aan gewerkt. Verleden week de laatste hand gelegd aan het uitmixen, en op 1 April komt het album dan eindelijk officieel uit.

Ik ben er erg trots op, 14 heerlijke instrumentale songs, uiteraard alles gespeeld op m'n nieuwe Böhm Sempra. Van konzertante nummers tot aan heerlijke Latijns-Amerikaanse klanken, het staat er allemaal op. Ook ben ik bijzonder trots op het feit dat dit album 100% opgenomen, afgemixt en gemastered is in m'n eigen studio. 1 April is dus de grote dag :-)

Nog even thuis en dan ga ik voor bijna 4 weken op tournee door heel Engeland. Veel concerten en veel reizen, ik heb er zin in. Hopelijk krijg ik niet teveel last van de Brexit (als dat al überhaupt doorgaat) Afwachten maar.

Ik wens u een fijne dag en tot de volgende blog.

Dirk

Mam en ik voor het prachtige Schloss Schönbrunn in Wenen

 

 

 

 

 

Hoes van m'n nieuwe album

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok