Blog

It's Christmas Time !

Hallo allemaal !!!

En zo is er weer een jaar voorbij. Wat gaat het toch snel.

Ik heb weer een paar fijne tournee's achter de rug, waarvan de laatste een behoorlijke pittige was. 3 weken onderweg, 13 concerten over heel Engeland en bijna 4000 kilometer gereden. Alles is geweldig goed gegaan, het publiek was weer geweldig, leuke locaties en een lekkere sound, want ik speel sinds een paar weken over een geheel nieuwe geluidsinstallatie en woooww.......wat een heerlijke sound. M'n Böhm Sempra komt nu nog mooier over. Het is altijd een goed teken wanneer het publiek je na afloop van een concert complimenteert over je sound :-)

Mam was ook een paar dagen met me mee op tournee, we hebben het weer ontzettend fijn gehad, genoten van de optredens, gelachen met goede vrienden, kortom...het was weer super leuk !

Voor volgend jaar staan er al over de 60 concert-boekingen, waarvan eigenlijk 99% in het buitenland. Ook staat er een nieuw album op het programma, we zijn al druk aan het opnemen, het belooft weer een fijne plaat te worden, met ongeveer 13 a 14 nummers. Op dit moment staat m'n nieuwe wintersingle 'Hallelujah' volop in de belangstelling. U kunt het nummer beluisteren op YouTube, en zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn voor streaming and downloading via de bekende portals, en als u iets meer geduld hebt dan kunt u gewoon de plaat kopen waar het nummer ook op staat.

M'n nieuwe Böhm Sempra 480 is een droom. De sound is echt geweldig, en m'n muzikale vrijheid is hiermee nog groter geworden. Voor de firma Böhm ga ik volgend jaar ook volop aan de slag, waaronder een paar concerten in Zwitserland. Iets waar ik me geweldig op verheug. Ik speel al dik 20 jaar in Zwitsterland, bijna elk jaar ben ik er te gast.

Tja, en dan is het bijna al weer kerst. Mam en ik reizen af naar Wenen, een lang gekoesterde wens die nu eindelijk in vervulling gaat.

Ik wil graag iedereen fijne Kerstdagen toewensen en een gelukkig, muzikaal, maar vooral gezond 2019.

Dirk

Ik heb het leven lief, ik schreeuw het van de daken

Ik zal er wat van maken, ik heb het leven lief

De morgen aan m'n raam, de avond vol applausen

De koffie in de pauze, ik heb het leven lief

En valt het doek dan dicht, nog even op het leven

Een laatste glas geheven, ik heb het leven lief

(Toon Hermans)

Concerten, reizen en verjaardagen......

Hallo allemaal !

Ik ben net terug uit Engeland, een lange tournee dit keer, 15 concerten in 20 dagen, maar alles is fantastisch gegaan. Het publiek was weer erg enthousiast.

Voor ik naar Engeland vertrok heb ik ook nog optredens gehad in Duitsland en Denemarken. Ook dat ging lekker, al was het wel erg warm, soms 44 graden op de bühne met alle belichting. Tijdens m'n verblijf in Denemarken werd er ook aandacht besteed aan m'n verjaardag, het was een mijlpaal-verjaardag, m'n 50ste ! Veel fans kwamen bijeen en ik heb een speciaal         verjaardagsoptreden gegeven. Ook werd er een uitgebreid buffet aangeboden, het was in 1 woord geweldig !!

Ook ben ik een nieuwe samenwerking aangegaan met een nieuw Management, speciaal voor m'n optredens in Scandinavie. Deze man gaat me niet alleen in Denemarken promoten, maar ook in Zweden en Noorwegen. Iets waar ik erg naar uitkijk !

Ondertussen is m'n trouwe Sinfonia instrument afgeleverd in Duitsland. Over een paar weken is dit instrument weer helemaal up to date met de allernieuwste sounds en technieken, zelfs de naam gaat anders worden, nl: Böhm Sempra 480 SE

In het najaar/winter gaan we beginnen met de opnames voor een nieuwe CD, de CD die volledig op de nieuwe Sempra wordt opgenomen gaat ook de titel 'Sempra' krijgen. Er komen weer een groot aantal heerlijke nummers op te staan.

Zo, nu eerst zelf op vakantie! Ik wens jullie een hele fijne zomer-en vakantietijd !

Tot de volgende blog!

Dirk

 

 

Van grenzeloze muziek en Paashazen.

Hallo Allemaal !

Leuk dat jullie weer even meelezen. Het touren is nu eindelijk begonnen, heb ondertussen al concerten gegeven in Nederland en Engeland, het ging weer als een speer, en ben erg gelukkig met de leuke en mooie reacties die ik heb mogen ontvangen op m’n nieuwe songs en de nieuwe DVD. Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden voor 2 shows in Duitsland, volgende week maandagavond sta ik samen met m’n Duitse tenor Christoph Alexander op de buhne in het mooie plaatsje Bad Rothenfelde (in de buurt van Osnabrück) en dinsdag zal ik een speciale demonstratie geven op m’n eigen Sinfonia EN op de nieuwe Böhm Sempra ! Dat gaat nog spannend worden, het is speciaal voor alle fans die graag meer willen weten over de instrumenten en alle nieuwe updates.

Er is ondertussen alweer een nieuw digitaal album verschenen: In A Chill Mode, Vol 1, een lekker album met 10 rustige, chill-songs, ideaal voor bij een borreluurtje, diner, of gewoon lekker op de zondagochtend :-) Ik ben van plan om in ieder geval zo’n 4 a 5 volumes te gaan produceren. 

Het waren dus weer een aantal fijne optredens afgelopen week. Leuk om m’n collega‘s Peter Baartmans en Susan Albers weer eens te hebben gesproken tijdens onze concerten voor het 50 jarig bestaan van de Gelderse Orgel- en Keyboardclub. Ook m’n concert in Brentwood (Engeland) was weer een feest. 

Zo af en toe moet je jezelf eens goed verwennen, dus hebben we besloten om maar weer eens een reisje naar ons favoriete vakantieland Noorwegen te boeken. We gaan ons weer onderdompelen in de Noorse natuur, cultuur en de heerlijke Noorse mentaliteit. Noorwegen betekent veel voor me, het is een rustig, maar vooral prachtig land waar ik me heerlijk voel, even weg van de mainstream.

De Paasdagen staan intussen ook weer voor de deur, hierbij wil ik dus iedereen vrolijke Paasdagen toewensen !!

Heb het goed !

Dirk

M'n nieuwe album.Optreden in Doesburg.Met Peter Baartmans enSusan Albers

Spannende tijden............

Hoi Hoi !!

Man oh man, ik vind het allemaal zo ontzettend spannend. De nieuwe DVD kan eigenlijk elk moment uitkomen, het wachten is op de platenmaatschappij in Duitsland. Mensen zeggen weleens tegen me: Dirk, je bent dat uitkomen van CD's en DVD's toch wel gewend, na zoveel produkties???? Ja, ok....eigenlijk wel, maar eerlijk gezegd is het uitkomen van een nieuwe plaat of DVD toch elke keer weer bevalling, het zijn ook allemaal kindjes van me hahahahahaha......:-) Deze DVD wordt heel bijzonder, en daarom zijn het spannende tijden.

Ik ben me ook aan het voorbereiden voor vrijdag, dan ga ik voor 2 concerten naar Engeland, ja ja....m'n seizoen gaat weer beginnen. Dat wordt trouwens ook nog spannend hoor, als ik zo naar buiten kijk, het begint te sneeuwen en de weersverwachtingen in Engeland zijn erg slecht. Zelf ben ik niet zo'n liefhebber van rijden in sneeuwstormen, uiteraard heb ik het wel eens gedaan, maar goed....contract is contract en ik vind het vreselijk om m'n publiek te laten zitten, dus.....ik ga :-) 

Ik hoop dat m'n nieuwe repertoire aanslaat, ben de laatste tijd een beetje in een klassieke bui en daarom heb ik ook een bekende 'Nocturne' van Franz Schubert ingestudeerd, een prachtig stuk waarvan ik het arrangement een beetje heb vertaald naar 2018. Daarbij ook nog een heerlijke song van Verdi (in een modern jasje), dus....die 2 hebben de premiere aankomend weekend.

Ik ben trouwens ook net klaar met de opnames van een nieuwe digitale CD (dus alleen om te downloaden via I-Tunes, Spotify, etc..) Lounge Bar Volume 7 !! Dit album zal aankomende weken overal op de grote download portals te beluisteren en te downloaden zijn.

Zo, dat was het weer even, tot de volgende blog !

Heb het goed!

Dirk

Van Zwitserse hoogtepunten tot diepe rouw.....

Hallo, beste allemaal:

Ik zit achter m'n bureau en kijk naar buiten, het is heerlijk weer, de toeristen vermaken zich opperbest in Alkmaar, bootjes varen af en aan in de gracht, het is goed om te leven, het is goed om in ieder geval te proberen alles ut het leven te halen. Ik zeg dit met een speciale reden natuurlijk. Verleden week heb ik m'n Böhm collega Mark Whale verloren. Mark was net 53 jaar oud geworden, veel te jong natuurlijk. Mark ken ik al dik 20 jaar, de vriendschap werd intensiever vanaf het moment dat Mark voor Böhm kwam werken, dat is zo'n 10 jaar geleden. We gaan deze uitzonderlijke Artiest ontzettend missen........

Een paar weken terug was ik in Zwitserland, het traditionele concert in Zürich was geheel uitverkocht. Wat een avond was dat !!! Het dak ging eraf! Tevens fijne gesprekken gehad met de top van Böhm, er gaat dit jaar heel wat gebeuren en ik verheug me erop. 

Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden op een mega-tour, 14 concerten in Engeland, na thuiskomst direct door naar Duitsland voor een middagoptreden in het mooie Bad Rothenfelde, na dat optreden is het inpakken geblazen en direct richting Denemarken voor optredens. Geen tijd om me te vervelen dus hahahaha......!!

Eind Juni speel ik weer in Nederland, het is een speciaal concert in Egmond aan Zee, meer details kunt u vinden op m'n speellijst. Tijdens dat concert hebben we nog een speciale verrassing.

Uiteraard heb ik ook niet stil gezeten in m'n studio. Er zijn weer een aantal fijne albums uitgekomen, waaronder een album met jaren 60 muziek en een album met heerlijke jaren 50 muziek, helemaal in de stijl van de petticoats en vette kuiven. Alles is te downloaden, gewoon even naar m'n webshop gaan (op de website) daarna even naar onder scrollen en dan op de blauwe balk 'online webshop' drukken, dan komt u automatisch op m'n webshop en kunt u naar hartelust luisteren en downloaden. Veel plezier !!

Heb het goed lieve mensen, geniet van de zon.

Tot de volgende Blog.

Dirk xxx

        

 

Over muziek, optredens en verjaardagen !

Hallo Allemaal !

Fijn dat jullie er weer zijn.

Het is nog steeds hartstikke koud buiten zeg, waar blijft die lente toch? Ik hou van de winter hoor, ben eigenlijk eerlijk gezegd meer een winterpersoon, maar nu is het wel genoeg geweest en zou ik graag het voorjaar in willen duiken om vervolgens in m'n vrije uurtjes met de camera erop uit te gaan. Nog even en ik ga weer naar Engeland, Duitsland en Zwitserland. Ik verheug me vooral op Zwitserland, dat is toch zo'n prachtig land, na Noorwegen m'n favoriete vakantiebestemming, uiteindelijk is Nederland toch m'n favoriete land (uiteraard) In April speel ik in de buurt van Zürich, het is een concert in het 'Hammond Museum', echt een prachtige locatie, vorig jaar was het concert binnen een week uitverkocht en nu lijkt het er sterk op dat het weer is gebeurd.

Fijne reacties op de nieuwe DVD trouwens, vooral uit het buitenland. Ik ben er ook bijzonder trots op, toch blijft het altijd spannend of een nieuwe produktie aanslaat of niet. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik dat niet erg veel heb gehad. 

Op dit moment ben ik druk aan het studeren, want 2 April heb ik een optreden met m'n Duitse Tenor Christoph Alexander. Elk jaar treed ik zo'n 3 a 4 keer met hem op, hij heeft een dijk van een stem en onze muzieksmaak komt aardig overeen. Met deze man werk ik al een paar jaar naar volle tevredenheid, wie weet kan ik hem ooit eens overhalen om samen wat in Nederland te doen. 

Vrijdag 29 Juni sta ik met m'n concert in Egmond aan Zee, om precies te zijn in Cultureel Centrum 'Post aan Zee', het wordt een leuke middag met wat verrassingen ;-)

Gisteren hebben we mam's verjaardag gevierd, 79 is ze geworden, maar dat zou je haar echt niet geven hoor, ze is nog lekker kwiek en kien bij de wekker.

Zo, lieve mensen, dat was het weer even.

Heb het goed !

Dirk

.

Welkom blog

Hallo allemaal ! M'n allereerste blog, ik heb ernaar uitgekeken. Het is allemaal nog wat nieuw voor me, aangezien ik best vaak vlog op m'n YouTube kanaal, maar bloggen heb ik nog nooit gedaan, dus hierbij m'n allereerste ! Leuk he?

Hoe vinden jullie trouwens m'n nieuwe site? Er is keihard aan gewerkt. Het werd gewoon tijd voor een splinternieuwe, moderne site, de oude site was gewoon te ouderwets.

Het jaar is goed begonnen voor me, veel concerten en optredens geboekt in binnen-en buitenland, vooral veel in Engeland. Spannend is ook het uitkomen van m'n nieuwe Live Concert DVD, een produktie van de Deense televisiezender DK4, een show van 1 uur en 50 minuten. Het heeft even geduurd met de produktie, maar uiteindelijk wordt het wachten beloond :-)  Over televisie gesproken, hebben jullie me nog gezien op BNNVARA? Wat een programma he? Ik heb in ieder geval veel reacties gekregen. Leuk om eindelijk na m'n RTL4 avontuur van een paar jaar geleden weer eens op Nederlandse tv te zien zijn geweest. Nu maar weer afwachten wat m'n nieuwe tv avontuur gaat worden.

Wisten jullie trouwens dat ik heel veel muziek produceer in mijn kleine studio? Heel veel is te vinden online, zoals op de portals I-Tunes, Spotify, enz.... Daar kun je heel veel albums vinden met muziek wat ik heb opgenomen door de loop der jaren en ook vrij recent. Eigenlijk komt er iedere maand wel een nieuw album bij. Let wel, het zijn albums die je niet fysiek kunt kopen, het gaat dus eigenlijk alleen om digitale downloads. Nieuw in m'n online winkeltje is de Lounge Bar serie. 6 online cd's met heerlijke achtergrondmuziek, wat vooral gebruikt wordt in restaurants, hotels, recepties, lounge bars, bistro's, enz..... 

Ik zal me regelmatig melden met nieuwe blogs rijkelijk gevuld met nieuwtjes.

Heb het goed lieve vrienden !

Greetzzzz

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok