Blog

CD's, optredens, reizen............

Hallo Allemaal !

Het voorjaar is weer begonnen, en ik heb er ondertussen alweer een paar duizend kilometer opzitten. Heerlijke optredens in Engeland, Nederland en Duitsland. Sinds een half jaar is m'n sound enorm vooruit gegaan, dankzij m'n nieuwe soundsysyeem en nieuwe mixer. Technologie staat niet stil, en in plaats van een zware mixer meeslepen heb ik nu een mixer op m'n I-Pad, ik kan dus m'n geluid regelen door 1 knop op m'n I-Pad, en dat scheelt een hoop gesleep en ruimte in de auto.

De optredens gingen weer geweldig, heerlijk publiek, veilige kilometers en een zalige sound. Ik ben nu even een paar weekjes thuis, even de batterij aan het opladen zeg maar. Ook ben ik weer bezig met nieuw repertoire. Eind Juni vertrek ik richting Beieren voor een paar concerten, direct door naar Zwitserland voor een concert. 

M'n nieuwe album is werkelijk geweldig ontvangen en krijgt ook mooie recenties in diverse internationale muziekbladen, iets waar ik erg trots op ben natuurlijk, het is de beloning voor hard werken. Heel voorzichtig denken we nu al na over een nieuw album, maar dat zal voorlopig nog wel even duren. Eerst laten we deze nieuwe baby zwemmen.

De vakantie komt ook alsmaar dichterbij. In Augustus vertrekken m'n moeder en ik richting de Noordkaap. We zijn daar nog nooit geweest en we verheugen ons er enorm op. We zijn echte fans van Scandinavie, met name Noorwegen. Hebben jullie al vakantieplannen?

De eerste warme, tropische dag in Nederland is een feit. Buiten is het nu 29 graden. Na het schrijven van dit blogje ga ik heerlijk aan de waterkant zitten en genieten van de vele bootjes die voorbij varen, dat is het enorme voordeel van het wonen aan een gracht, heerlijk verkoelend.

Ik wens jullie allemaal een fijne tijd, geniet van alles, maar vooral van elkaar.

Dirk xxx

 

 

 

Van vakantie naar spannende tijden.....

Hallo allemaal !

Ik weet het, het is alweer een behoorlijke tijd geleden sinds m'n laatste blog. Er is veel gebeurd, van fijne momenten, leuke optredens, opname nieuwe CD naar minder leuke momenten. 

Mam en ik zijn afgelopen December een paar dagen in Wenen geweest, het was prachtig. Hoogtepunt van de reis was het concert in het beroemde Hofburg Theater. Prachtig groot orkest met top solisten, we hebben genoten en uiteraard kreeg ik ter plekke weer inspiratie om een grote Weense medley in te studeren. 

In Maart ging het weer richting Engeland. M'n eerste tournee van 2019 zit er alweer op. Het ging lekker, mede door het nieuwe repertoire. Het is altijd spannend wanneer je voor de eerste keer je nieuwe nummers ten gehore brengt. Het is altijd afwachten hoe het publiek reageert. Nieuw in het programma is dus die Weense medley, maar ook nieuwe Latijs-Amerikaanse songs, een nieuwe reggae, nieuwe Musicalsongs, enz...... Naast Engeland heb ik ook een concert mogen verzorgen in Heiloo, Nederland. Wat een super gezellige middag was dat. Wat is het toch fijn om ook heel af en toe eens in je eigen land te spelen. Ook ben ik net terug uit Duitsland. Daar heb ik voor de eerste keer een workshop gegeven. Iets wat ik dus nog nooit heb gedaan. Leuk om hobbytoetsenisten de kneepjes van het vak bij te brengen. Hoe maak ik een mooie registratie? Hoe speel ik mooie overgangen? Hoe leg ik gevoel in m'n muziek? Dit waren over het algemeen de vragen die ik kreeg. Na de workshop speelde ik s' avonds nog een concert.

Tja, en dan is het zo langzaamaan tijd geworden voor een nieuw album. We hebben er een half jaar aan gewerkt. Verleden week de laatste hand gelegd aan het uitmixen, en op 1 April komt het album dan eindelijk officieel uit.

Ik ben er erg trots op, 14 heerlijke instrumentale songs, uiteraard alles gespeeld op m'n nieuwe Böhm Sempra. Van konzertante nummers tot aan heerlijke Latijns-Amerikaanse klanken, het staat er allemaal op. Ook ben ik bijzonder trots op het feit dat dit album 100% opgenomen, afgemixt en gemastered is in m'n eigen studio. 1 April is dus de grote dag :-)

Nog even thuis en dan ga ik voor bijna 4 weken op tournee door heel Engeland. Veel concerten en veel reizen, ik heb er zin in. Hopelijk krijg ik niet teveel last van de Brexit (als dat al überhaupt doorgaat) Afwachten maar.

Ik wens u een fijne dag en tot de volgende blog.

Dirk

Mam en ik voor het prachtige Schloss Schönbrunn in Wenen

 

 

 

 

 

Hoes van m'n nieuwe album

Concerten, reizen en verjaardagen......

Hallo allemaal !

Ik ben net terug uit Engeland, een lange tournee dit keer, 15 concerten in 20 dagen, maar alles is fantastisch gegaan. Het publiek was weer erg enthousiast.

Voor ik naar Engeland vertrok heb ik ook nog optredens gehad in Duitsland en Denemarken. Ook dat ging lekker, al was het wel erg warm, soms 44 graden op de bühne met alle belichting. Tijdens m'n verblijf in Denemarken werd er ook aandacht besteed aan m'n verjaardag, het was een mijlpaal-verjaardag, m'n 50ste ! Veel fans kwamen bijeen en ik heb een speciaal         verjaardagsoptreden gegeven. Ook werd er een uitgebreid buffet aangeboden, het was in 1 woord geweldig !!

Ook ben ik een nieuwe samenwerking aangegaan met een nieuw Management, speciaal voor m'n optredens in Scandinavie. Deze man gaat me niet alleen in Denemarken promoten, maar ook in Zweden en Noorwegen. Iets waar ik erg naar uitkijk !

Ondertussen is m'n trouwe Sinfonia instrument afgeleverd in Duitsland. Over een paar weken is dit instrument weer helemaal up to date met de allernieuwste sounds en technieken, zelfs de naam gaat anders worden, nl: Böhm Sempra 480 SE

In het najaar/winter gaan we beginnen met de opnames voor een nieuwe CD, de CD die volledig op de nieuwe Sempra wordt opgenomen gaat ook de titel 'Sempra' krijgen. Er komen weer een groot aantal heerlijke nummers op te staan.

Zo, nu eerst zelf op vakantie! Ik wens jullie een hele fijne zomer-en vakantietijd !

Tot de volgende blog!

Dirk

 

 

Van grenzeloze muziek en Paashazen.

Hallo Allemaal !

Leuk dat jullie weer even meelezen. Het touren is nu eindelijk begonnen, heb ondertussen al concerten gegeven in Nederland en Engeland, het ging weer als een speer, en ben erg gelukkig met de leuke en mooie reacties die ik heb mogen ontvangen op m’n nieuwe songs en de nieuwe DVD. Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden voor 2 shows in Duitsland, volgende week maandagavond sta ik samen met m’n Duitse tenor Christoph Alexander op de buhne in het mooie plaatsje Bad Rothenfelde (in de buurt van Osnabrück) en dinsdag zal ik een speciale demonstratie geven op m’n eigen Sinfonia EN op de nieuwe Böhm Sempra ! Dat gaat nog spannend worden, het is speciaal voor alle fans die graag meer willen weten over de instrumenten en alle nieuwe updates.

Er is ondertussen alweer een nieuw digitaal album verschenen: In A Chill Mode, Vol 1, een lekker album met 10 rustige, chill-songs, ideaal voor bij een borreluurtje, diner, of gewoon lekker op de zondagochtend :-) Ik ben van plan om in ieder geval zo’n 4 a 5 volumes te gaan produceren. 

Het waren dus weer een aantal fijne optredens afgelopen week. Leuk om m’n collega‘s Peter Baartmans en Susan Albers weer eens te hebben gesproken tijdens onze concerten voor het 50 jarig bestaan van de Gelderse Orgel- en Keyboardclub. Ook m’n concert in Brentwood (Engeland) was weer een feest. 

Zo af en toe moet je jezelf eens goed verwennen, dus hebben we besloten om maar weer eens een reisje naar ons favoriete vakantieland Noorwegen te boeken. We gaan ons weer onderdompelen in de Noorse natuur, cultuur en de heerlijke Noorse mentaliteit. Noorwegen betekent veel voor me, het is een rustig, maar vooral prachtig land waar ik me heerlijk voel, even weg van de mainstream.

De Paasdagen staan intussen ook weer voor de deur, hierbij wil ik dus iedereen vrolijke Paasdagen toewensen !!

Heb het goed !

Dirk

M'n nieuwe album.Optreden in Doesburg.Met Peter Baartmans enSusan Albers

It's Christmas Time !

Hallo allemaal !!!

En zo is er weer een jaar voorbij. Wat gaat het toch snel.

Ik heb weer een paar fijne tournee's achter de rug, waarvan de laatste een behoorlijke pittige was. 3 weken onderweg, 13 concerten over heel Engeland en bijna 4000 kilometer gereden. Alles is geweldig goed gegaan, het publiek was weer geweldig, leuke locaties en een lekkere sound, want ik speel sinds een paar weken over een geheel nieuwe geluidsinstallatie en woooww.......wat een heerlijke sound. M'n Böhm Sempra komt nu nog mooier over. Het is altijd een goed teken wanneer het publiek je na afloop van een concert complimenteert over je sound :-)

Mam was ook een paar dagen met me mee op tournee, we hebben het weer ontzettend fijn gehad, genoten van de optredens, gelachen met goede vrienden, kortom...het was weer super leuk !

Voor volgend jaar staan er al over de 60 concert-boekingen, waarvan eigenlijk 99% in het buitenland. Ook staat er een nieuw album op het programma, we zijn al druk aan het opnemen, het belooft weer een fijne plaat te worden, met ongeveer 13 a 14 nummers. Op dit moment staat m'n nieuwe wintersingle 'Hallelujah' volop in de belangstelling. U kunt het nummer beluisteren op YouTube, en zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn voor streaming and downloading via de bekende portals, en als u iets meer geduld hebt dan kunt u gewoon de plaat kopen waar het nummer ook op staat.

M'n nieuwe Böhm Sempra 480 is een droom. De sound is echt geweldig, en m'n muzikale vrijheid is hiermee nog groter geworden. Voor de firma Böhm ga ik volgend jaar ook volop aan de slag, waaronder een paar concerten in Zwitserland. Iets waar ik me geweldig op verheug. Ik speel al dik 20 jaar in Zwitsterland, bijna elk jaar ben ik er te gast.

Tja, en dan is het bijna al weer kerst. Mam en ik reizen af naar Wenen, een lang gekoesterde wens die nu eindelijk in vervulling gaat.

Ik wil graag iedereen fijne Kerstdagen toewensen en een gelukkig, muzikaal, maar vooral gezond 2019.

Dirk

Ik heb het leven lief, ik schreeuw het van de daken

Ik zal er wat van maken, ik heb het leven lief

De morgen aan m'n raam, de avond vol applausen

De koffie in de pauze, ik heb het leven lief

En valt het doek dan dicht, nog even op het leven

Een laatste glas geheven, ik heb het leven lief

(Toon Hermans)

Van Zwitserse hoogtepunten tot diepe rouw.....

Hallo, beste allemaal:

Ik zit achter m'n bureau en kijk naar buiten, het is heerlijk weer, de toeristen vermaken zich opperbest in Alkmaar, bootjes varen af en aan in de gracht, het is goed om te leven, het is goed om in ieder geval te proberen alles ut het leven te halen. Ik zeg dit met een speciale reden natuurlijk. Verleden week heb ik m'n Böhm collega Mark Whale verloren. Mark was net 53 jaar oud geworden, veel te jong natuurlijk. Mark ken ik al dik 20 jaar, de vriendschap werd intensiever vanaf het moment dat Mark voor Böhm kwam werken, dat is zo'n 10 jaar geleden. We gaan deze uitzonderlijke Artiest ontzettend missen........

Een paar weken terug was ik in Zwitserland, het traditionele concert in Zürich was geheel uitverkocht. Wat een avond was dat !!! Het dak ging eraf! Tevens fijne gesprekken gehad met de top van Böhm, er gaat dit jaar heel wat gebeuren en ik verheug me erop. 

Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden op een mega-tour, 14 concerten in Engeland, na thuiskomst direct door naar Duitsland voor een middagoptreden in het mooie Bad Rothenfelde, na dat optreden is het inpakken geblazen en direct richting Denemarken voor optredens. Geen tijd om me te vervelen dus hahahaha......!!

Eind Juni speel ik weer in Nederland, het is een speciaal concert in Egmond aan Zee, meer details kunt u vinden op m'n speellijst. Tijdens dat concert hebben we nog een speciale verrassing.

Uiteraard heb ik ook niet stil gezeten in m'n studio. Er zijn weer een aantal fijne albums uitgekomen, waaronder een album met jaren 60 muziek en een album met heerlijke jaren 50 muziek, helemaal in de stijl van de petticoats en vette kuiven. Alles is te downloaden, gewoon even naar m'n webshop gaan (op de website) daarna even naar onder scrollen en dan op de blauwe balk 'online webshop' drukken, dan komt u automatisch op m'n webshop en kunt u naar hartelust luisteren en downloaden. Veel plezier !!

Heb het goed lieve mensen, geniet van de zon.

Tot de volgende Blog.

Dirk xxx

        

 

Over muziek, optredens en verjaardagen !

Hallo Allemaal !

Fijn dat jullie er weer zijn.

Het is nog steeds hartstikke koud buiten zeg, waar blijft die lente toch? Ik hou van de winter hoor, ben eigenlijk eerlijk gezegd meer een winterpersoon, maar nu is het wel genoeg geweest en zou ik graag het voorjaar in willen duiken om vervolgens in m'n vrije uurtjes met de camera erop uit te gaan. Nog even en ik ga weer naar Engeland, Duitsland en Zwitserland. Ik verheug me vooral op Zwitserland, dat is toch zo'n prachtig land, na Noorwegen m'n favoriete vakantiebestemming, uiteindelijk is Nederland toch m'n favoriete land (uiteraard) In April speel ik in de buurt van Zürich, het is een concert in het 'Hammond Museum', echt een prachtige locatie, vorig jaar was het concert binnen een week uitverkocht en nu lijkt het er sterk op dat het weer is gebeurd.

Fijne reacties op de nieuwe DVD trouwens, vooral uit het buitenland. Ik ben er ook bijzonder trots op, toch blijft het altijd spannend of een nieuwe produktie aanslaat of niet. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik dat niet erg veel heb gehad. 

Op dit moment ben ik druk aan het studeren, want 2 April heb ik een optreden met m'n Duitse Tenor Christoph Alexander. Elk jaar treed ik zo'n 3 a 4 keer met hem op, hij heeft een dijk van een stem en onze muzieksmaak komt aardig overeen. Met deze man werk ik al een paar jaar naar volle tevredenheid, wie weet kan ik hem ooit eens overhalen om samen wat in Nederland te doen. 

Vrijdag 29 Juni sta ik met m'n concert in Egmond aan Zee, om precies te zijn in Cultureel Centrum 'Post aan Zee', het wordt een leuke middag met wat verrassingen ;-)

Gisteren hebben we mam's verjaardag gevierd, 79 is ze geworden, maar dat zou je haar echt niet geven hoor, ze is nog lekker kwiek en kien bij de wekker.

Zo, lieve mensen, dat was het weer even.

Heb het goed !

Dirk

.

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok